Na het dweilen van je vloer ruikt je woning weer lekker en ziet de vloer er spic en span uit. Op het eerste gezicht lijkt het een simpel karwei, maar toch hebben veel mensen er moeite mee om de vloer echt schoon te krijgen met dweilen. 

Vloer stofzuigen

Maak de vloer voordat je met de dweil aan de slag gaat eerst goed schoon met de stofzuiger. Als je gaat dweilen voordat je hebt gezogen, verplaats je het vuil alleen en krijg je vieze plekken op de vloer doordat het stof en vuil nat wordt. Haren en andere vuiligheid gaan bovendien aan de mop kleven. Deze krijg je nog maar moeilijk schoon. 

Dweilen met een sopje

Je maakt een sopje van warm water en schoonmaakmiddel. Er zijn verschillende soorten schoonmaakmiddelen die je kunt gebruiken, welke je kiest hangt af van het type vloer. Zo is er speciaal schoonmaakmiddel voor PVC en laminaatvloeren, terwijl je een tegelvloer gewoon schoon krijgt met allesreiniger. Dweil je vaak grote oppervlakten? Dan kies je het beste voor industriele vloerreiniger. Warm water verdampt sneller dan koud water, waardoor het aan te raden valt om te werken met een sopje van warm water. Je hoeft dan minder lang te wachten totdat je weer over de vloer kunt lopen.

Dweil goed uitwringen

Je wilt niet te veel water gebruiken tijdens het dweilen. Kies er liever voor om stevig heen en weer te boenen dan om meer water te gebruiken. Voor gebruik wring je de dweil goed uit. Een te vochtige dweil zorgt ervoor dat het lang duurt voordat de vloer droog is en ook kan het vocht voor nieuwe vlekken zorgen. Het juiste mopsysteem maakt dit eenvoudig.

Vloer dweilen

Nu ben je er klaar voor om de vloer te dweilen. Begin in een van de hoeken en dweil zigzaggend door de hele kamer. Hierbij neem je alle hoeken en spleetjes mee. Je mag dit best een beetje in je armspieren voelen. Tussendoor spoel je de dweil frequent uit, na iedere 2 tot 3 vierkante meter. Doop de dweil in je sopje en wring deze goed uit. Dit herhaal je 3 keer per uitspoelbeurt. Kijk voordat je verder gaat met het dweilen of je dweil weer schoon is geworden. 

Vloer laten drogen

Je kunt de vloer drogen met een doek als je direct na het dweilen weer op de vloer wilt kunnen lopen. Loop in ieder geval niet over de natte vloer want hier krijg je vervelende vlekken van. Als je zuinig bent geweest met het watergebruik kan je ook weer snel op de vloer lopen als je deze aan de lucht laat drogen.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen