De schoenen die je draagt bij jouw trouwpak kunnen voor een groot deel de uiteindelijke look and feel van je trouwoutfit bepalen. Zo creëer je met een open schoen, zoals een loafer, een zomerse stijl, met een sneaker een sportieve stijl en met een gespschoen juist een klassieke uitstraling. Lees hier welke kleur en welk type schoen het beste bij jullie bruiloft en jou als bruidegom past. 

Kleuren trouwschoenen

Welke kleur schoenen je onder jouw trouwpak gaat dragen, is voornamelijk afhankelijk van de kleur van je pak en de stijl details. Doorgaans wordt er voor de schoenen een donkerdere tint gekozen dan de kleur van het trouwpak. Dit zorgt ervoor dat je de nadruk legt op het trouwpak en je outfit echt een mooi geheel vormt. Een handige vuistregel is dat de knopen van het trouwpak de kleur van de schoenen bepaalt. Dus bij een donkergrijze knoop ga je voor antracietkleurige schoenen en bij een donkerbruine knoop voor een donkerbruine leren schoen. Lichte knopen zijn een uitzondering, want ook hierbij draag je donkere schoenen. 

Klassieke trouwschoenen

De meeste bruidegommen kiezen voor hun bruiloft voor een klassieke look. Hier horen klassieke schoenen bij zoals een monk, een schoen met een gesp, of veterschoen. Er wordt dan bijna altijd een leren uitvoering geadviseerd omdat dit de look nog meer allure geeft. Bij een klassieke trouwoutfit is het essentieel dat alles mooi met elkaar matcht. Let dus ook op dat je de sokken matchen met de kleur van je schoenen. 

Zomerse trouwschoenen

Mocht je een zomerse en casual uitstraling willen neerzetten, hoort daar natuurlijk een zomerse schoen bij. Kies bijvoorbeeld een leren loafer voor een stijlvolle look of juist een suède instapper voor een nonchalante uitstraling. Wanneer je trouwt op het strand kun je er ook voor kiezen om tijdens de ceremonie nette schoenen te dragen en deze later te wisselen voor loafers, slippers of zelfs blote voeten! Kies ook een net overhemd op maat zodat je er alsnog stijlvol en luchtig bijloopt wanneer jij je jasje uitdoet. 

Sportieve trouwschoenen

We zien het steeds vaker: sneakers onder je trouwpak! Wanneer een ‘standaard’ trouwpak niet goed bij je past, kun je met een sportief trouwpak en een nette sneaker alsnog dichtbij jezelf blijven. Kies dan bijvoorbeeld voor een mooie witte sneaker onder je trouwpak, wel het liefst gloednieuw zonder gebruikerssporen. Bij een sportieve look is het wel belangrijk dat de pantalon wat korter valt, zodat de outfit aan de onderzijde niet rommelig oogt.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen