We hebben tegenwoordig de neiging om steeds maar weer op pad te gaan. Er valt immers zoveel te beleven! Hoewel je niet alles wilt missen, is het toch ook goed om af en toe eens een dag niets te doen. En laat de zondag daar nu een uitgelezen dag voor zijn. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen.

Tijd voor jezelf is noodzakelijk

Als mens hebben we allemaal tijd voor onszelf nodig. Maar in de huidige samenleving is het steeds moeilijker om daaraan toe te geven. Het maakt dat je langzaam maar zeker opbrandt. Kies in ieder geval om de zoveel weken voor een rustige zondag (of een andere dag, mocht dat beter in jouw schema passen), om helemaal niets te moeten. Slaap op zo’n dag lekker uit, trakteer jezelf op een goed ontbijt en geniet van een grote kop koffie. Makkelijke koffie zetten is helemaal ideaal, zoals Senseo. Zo hoef je daar ook niet verder over na te denken! Natuurlijk hoef je niet de hele dag voor je uit te staren, maar kies voor rustgevende activiteiten. Lees een boek, teken wat, maak misschien een wandeling. De uren gaan alsnog gauw voorbij, zeker als je het eenmaal gewend bent om in je eentje te ontspannen.

Weer even opladen

Ben je uitgeblust geraakt, bijvoorbeeld door je werk? Ook dan is een rustdag hard nodig. Luister naar je lichaam: als je tekenen van vermoeidheid opmerkt, kun je je zondag het best helemaal vrij houden. Maar om deze tekenen voor te blijven, is het eigenlijk nog beter om zo’n rustdag preventief in te lassen – nog voordat je over deze grens heen bent gegaan. Tijdens zo’n rustige dag kun je weer volledig opladen. Vervolgens kun je er juist weer tegenaan en heb je hernieuwde energie! Een ideale wisselwerking. Zowel mentaal als fysiek laad je op tijdens een dag nietsdoen, wat allebei essentieel is om goed in je vel te blijven zitten. Ook voorkom je de kans op een burn-out door vaak tijd voor jezelf te pakken. Dat is uiteraard nog een enorm groot voordeel!

Creativiteit komt naar boven

Op dagen dat je helemaal niets hoeft van jezelf, kun je je creatiever voelen dan op de drukke dagen van de week. Omarm dat gevoel! Ga bijvoorbeeld knutselen of schilderen. Maar je kunt je creativiteit ook op andere manieren inzetten: bedenk op zondag bijvoorbeeld alvast leuke plannen voor de week die volgt. Of maak een planning voor de diners die je die week gaat bereiden. Op die manier heb je meteen iets om naar uit te kijken.

Geld besparen

Het laatste voordeel, dat we toch niet onbenoemd willen laten: je bespaart lekker wat geld door op zondag niets te doen. Als je de stad in was gegaan, had je waarschijnlijk immers geld uitgegeven in de horeca of in de winkel. Dat is toch weer mooi meegenomen, in combinatie met de ontspannen modus die je hebt bereikt!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen