Wijn, dat is niet goedkoop. Althans, als je het vergelijkt met veel andere drankjes. Frisdrank of water is goedkoper, en ook voor een biertje ben je meestal minder geld kwijt dan voor wijn. Toch heeft het deze dure reputatie wat niet altijd helemaal terecht. Ja, er zijn bijzonder dure flessen wijn te koop. Maar deze zijn meer voor de verzamelaars, zullen we maar zeggen. Er zijn ook wijntjes die een stuk vriendelijker geprijsd zijn, en waar je je geen buil aan zult vallen. En koop je een beetje slim in, dan kun je zelfs nog goedkoper uit zijn.

Ook wijn is in de aanbieding

Als je denkt aan aanbiedingen scoren, dan denk je misschien niet meteen aan wijn. Toch is er iedere week wel een wijn die flink is afgeprijsd, een kwestie van je ogen en oren een beetje openhouden.

Daarnaast zijn er momenten waarop de wijn nog goedkoper kan zijn, of op grotere schaal afgeprijsd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan Black Friday wijn! Het fenomeen van Black Friday is overgewaaid uit Amerika, en wordt ook in ons land steeds bekender. Was het eerst vooral elektronica die op deze dag flink in de afprijzing ging, tegenwoordig gebeurt dit op steeds grotere schaal, en met steeds meer producten. Ook wijn kun je op deze dag vaak lekker goedkoop scoren. Mooi meegenomen als jouw favoriete wijn ook in de aanbieding is, en anders een goed moment om eens een andere te proberen.

Probeer eens wat nieuws

Daarop voortbordurend: als je maar één wijn wilt kopen, alleen die ene die je zo lekker vindt, heb je een stuk minder kans dat je dit in de aanbieding kunt doen dan wanneer je wat breder kijkt. Er zijn zoveel verschillende soorten wijn te koop dat de kans dat er echt maar één soort is die je lekker vindt bijzonder klein is.

Is jouw favoriet een bepaalde Italiaanse wijn? Koop dan ook eens een andere Italiaanse wijn als deze is afgeprijsd. Grote kans dat je hier iets bekends in zal proeven, en al helemaal dat je hem prima vindt smaken. Ook een slimme tip: kijk van welke druif de wijn die je lekker vindt gemaakt is. Vind je in de aanbieding een wijn waarvoor dezelfde druif is gebruikt, is de kans eveneens behoorlijk groot dat hij je prima zal smaken. Op deze manier sla je mooi twee vliegen in één klap: je bespaart geld door op de aanbiedingen te letten, en maakt daarnaast kennis met allerlei wijnen die je nog niet kende.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen