Het begrip “zelfvertrouwen” kan een lastig begrip zijn. Het is moeilijk te weten of iemand werkelijk zelfverzekerd is of alleen maar doet alsof. Maar de waarheid is dat zelfvertrouwen iets is dat iedereen kan ontwikkelen door inspanning en oefening, ongeacht wie je bent – man of vrouw, introvert of extravert. Hier zijn vijf manieren voor mannen om zelfverzekerder te worden

1) Stop met jezelf te vergelijken met anderen en begin je te concentreren op je eigen persoonlijke ontwikkeling

Het kan moeilijk zijn om jezelf niet met anderen te vergelijken, vooral als je je onzeker voelt of ongelukkig met je eigen leven. Maar jezelf vergelijken met anderen is een vruchteloze en onproductieve bezigheid, en je zult je er alleen maar slechter door gaan voelen over jezelf. De sleutel om zelfverzekerder te worden is je te richten op je eigen persoonlijke ontwikkeling – werk eraan de beste versie van jezelf te worden, en maak je niet druk over wat een ander doet.

2) Stel realistische doelen en beoefen zelfcompassie

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen zich onzeker of ongelukkig voelen met zichzelf is dat ze onrealistische doelen voor zichzelf stellen en zichzelf dan voor hun kop slaan als ze die niet halen. Het is belangrijk om realistische doelen te stellen die je ook werkelijk kunt bereiken, en om geef jezelf krediet als je iets goed doet, ook al is het niet perfect. Het is ook heel belangrijk om vriendelijk en meelevend voor jezelf te zijn in tijden van mislukking of zwakte; we maken allemaal fouten en niemand is perfect, maar we kunnen altijd van onze fouten leren en onszelf verbeteren

3) Beoefen mindfulness en meditatie

Stress en angst kunnen enorme zelfvertrouwen-killers zijn, en daarom zal het regelmatig beoefenen van mindfulness en meditatie je niet alleen helpen zelfverzekerder te worden door je stressniveau te verlagen, maar ook je emotionele intelligentie verbeteren, nog zo’n geweldige eigenschap om in overvloed te hebben. Mindfulness houdt in dat je je concentreert op het huidige moment door ademhalingsoefeningen (probeer de 4-7-8 techniek ) of visualisatie . Meditatie houdt meestal in dat je een korte tijd stil zit met je ogen gesloten op een rustige plek, en passief je gedachten observeren zonder er in verstrikt te raken.

4) Wees niet bang om open te zijn over je gevoelens

De meeste mensen voelen zich ongemakkelijk als er in een gesprek een ongemakkelijk moment ontstaat, dus doen ze alsof alles in orde is, ook al is dat niet zo. Maar weigeren te praten over hoe je je voelt maakt de situatie niet alleen erger, maar bouwt ook wrok in je op, die zich op andere manieren kan uiten (zoals te veel drinken of overwerken). Eerlijk zijn tegen jezelf en anderen helpt intimiteit tussen jullie op te bouwen en maakt je zelfverzekerder.

5) Ontwikkel je sociale vaardigheden

Sociale vaardigheden zijn van cruciaal belang voor zowel zakelijk succes als persoonlijke relaties, maar de meeste mensen hebben moeite om relaties te onderhouden omdat ze zichzelf te veel onder druk zetten – ze willen het leven van het feest te zijn en nooit zonder dingen te komen zitten om te zeggen, maar uiteindelijk voelen ze zich ongemakkelijk en ongemakkelijk. Een manier om dit te overwinnen is om in sociale situaties mindful te zijn – merk op hoe je je voelt, laat je angst voor oordeel of afwijzing los, en geniet gewoon van wat het is – een kortstondige interactie met een andere persoon.

Je kunt ook je creativiteit de vrije loop laten door je verbeelding te gebruiken als je met mensen praat; in plaats van je te concentreren op het bedenken van interessante dingen om te zeggen , stel je je voor wat andere mensen over je denken. Zorg er ook voor dat je goed voor jezelf zorgt en je niet overbelast (een vriend in nood is inderdaad geen vriend).

Als al het andere mislukt: fake it till’ you make it!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen