Heb jij een gouden sieraad waar je niets mee doet? Heb je het sieraad ooit geërfd, maar ligt het stof te happen in een kast? Dan kan het interessant zijn om jouw gouden sieraad te laten taxeren. De waarde van het goud kan je verassen waardoor de verkoop ervan lucratief kan zijn. Dit geldt ook voor zilveren voorwerpen of andere oude spullen. De professionele taxateur is gespecialiseerd in de in- en verkoop van goud, zilver en andere bijzondere objecten.

Wat is de waarde van jouw goud?

Goud is een edelmetaalsoort dat een hoge waarde kan hebben. Heb jij een gouden object waarvan je de waarde niet kent? Breng het goud dan langs voor een taxatie. De professionele taxateur zal dan een waardebepaling voor je uitvoeren. Deze waardebepaling is gebaseerd op diverse aspecten. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan de op dat moment geldende goudkoers. Maar ook aan het goudgehalte en de verzamelwaarde. Op basis van al deze verschillende aspecten zal de taxateur een waardebepaling doen. Ben je blij verrast door de uitkomst? Dan behoort jouw goud verkopen aan de taxateur tot de mogelijkheden. De verkoop kan direct geschieden tegen het door de taxateur vastgestelde bedrag. 

Zilveren voorwerpen laten taxeren

Bij de term taxatie denkt men vaak direct aan gouden voorwerpen. Deze associatie is niet onterecht. Het zijn namelijk inderdaad de gouden voorwerpen die veelvuldig bij de taxateur worden langsgebracht. Maar goud is niet de enige edelmetaalsoort die je voor een waardebepaling naar de taxateur kunt brengen. Ook zilveren voorwerpen kun je laten taxeren. Heb je bijvoorbeeld een zilveren bestek liggen waarvan je de waarde niet kent? Of heb je ooit een zilveren servies op een rommelmarkt gekocht? Dan kan het interessant zijn om een taxatie uit te laten voeren. Zilver kan namelijk net zoals goud veel geld waard zijn. Wil je jouw zilver verkopen tegen de door de taxateur genoemde prijs? Dan kun je jouw object gelijk verkopen. De betaling zal direct per bank of contant geschieden.

Overige voorwerpen die je langs kunt brengen

Goud en zilver zijn edelmetaalsoorten die men vaak laat taxeren. Maar het is onterecht om te denken dat je enkel goud en zilver kunt laten taxeren. Er is namelijk nog meer dat je bij de professionele taxateur langs kunt brengen voor een waardebepaling. Heb je bijvoorbeeld antiek speelgoed van je grootouders geërfd? Dan kun je blij verrast worden als je de waarde van het speelgoed hoort. Dat geldt ook voor oude postzegelverzamelingen, oude ansichtkaarten of penningen. Heb je hele oude bankbiljetten in je bezit? Of beschik je over een complete muntencollectie? Dan kun je deze verzamelingen eveneens naar de taxateur toe brengen. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen